הפוטנציאל הבלתי ממומש של הרחובות הראשיים בערים הגדולות * וכיצד יזם אמיר יקותיאל את השינוי ברחוב רמתיים בהוד השרון
זוכרים איך פעם, בשנות ה-60 וה-70 של המאה הקודמת, הרחובות הראשיים בערים היו המרכז העצבי והעסקי שלהם. כל עיר גדולה ובינונית (ואפילו קטנה) הושתתה על רחוב אחד או שניים מרכזיים שסביבם נבנו בתי המסחר ומרכזי העסקים. כך למשל רחובות אלנבי ודיזינגוף בתל אביב שהיו מרכז תל אביב בערך מאז שהוקמה, כך רחוב אחוזה ברעננה וכך רחוב סוקולוב בהרצליה. אלא שבשנות ה-80 קרתה מהפכת הקניונים בישראל. עשרות קניונים הוקמו בשולי הערים תוך שהם מושכים אליהם מאות ואלפי עסקים וגוזרים גזר דין מוות על מרכזי הערים שהפכו להיות שוממים לחלוטין. הרחובות הראשיים בערים פשוט גוועו והעיריות לא השכילו לשמור אותם בחיים. ואז בתחילת שנות ה-2000 עם החיפוש המתמיד אחרי אזורי מיקוד מסחריים וירידת זוהרם של הקניונים הוחלט במספר ערים בארץ לנסות ולהחיות את הרחובות הראשיים. אחת הדוגמאות למהלך הזה שעדיין קורה הוא הרחוב הראשי של הוד השרון, רחוב רמתיים, שמצליח לחיות בשלום ובשקט יחד עם הקניונים שמקיפים אותו בשרון. אחד המהלכים המוצלחים בדרך להחייאת הרחוב היה המהלך שיזמה קבוצת יקותיאל בראשות עו”ד אמיר יקותיאל לשיקום הרחוב.
מימוש הפוטנציאל
רחוב רמתיים בהוד השרון שימש בעיקרו כעורק תחבורה ממקום מסוים למקום אחר, הוא חתך (אין מילה אחרת לתאר זאת) את הוד השרון ושימש בעיקר להעברת נוסעים מצד אחד לצד שני שלה. אבל בשנים האחרונות הוחל בשיקום הרחוב ובהבנה במדובר כאן בפוטנציאל גדול. לא מדובר רק ברחוב רמתיים כמובן, אלא בכל הדרכים הראשיות שמובילות אליו. כך, קבוצת AMY בראשות אמיר יקותיאל הובילה מהלך לרכישת והשבחת מספר נכסים בדרכים ראשיות באזור הוד השרון והסביבה כדוגמת קפה קפה , קפה נטו וצומת ספרים, חנות למוצרי פנאי ועיצוב ועוד. הקבוצה איתרה את הפוטנציאל הגלום בנכסים אלו והתאימה את הייעודים לשימוש מסחרי תוך תכנון קפדני וע”י כך יצרה מרכזי בילוי מצליחים שמהווים היום נקודות ציון באזורם.
העתיד- לפי קבוצת יקותיאל
פיתוח רחוב רמתיים אין משמעו הזנחת האזורים המסחריים בצד העיר, כך יוכלו בד בבד לגדול גם אזורים מסחריים ועסקיים והמיועדים לקהל הרחב, כפי שיוזם ובונה אמיר יקתויאל במרכז העסקים החדש בקצה הדרום מערבי של העיר. הסינרגיה הזו בין רחובות ראשיים שחוזרים ומקבלים את מקומם הראוי, כמו רחוב איבן גבירול בתל אביב ורחוב סוקולוב בהרצליה, בהן הושקעו כספים רבים כדי להחזיר להם את החיים, עם המשך הפיתוח המושכל של הקניונים ואזורי המסחר בצידי הערים, גורם למימוש פוטנציאל מסחרי ועסקי שחשוב במיוחד לערים. המשוואה מאוד פשוטה, הצלחה של אזורי מסחר, מביאה עוד כסף לעיר ומביאה עוד תנופת פיתוח, ממש כפי שקורה כרגע ברחוב רמתיים בהוד הרון.
מרחבי הרשת:
yoram kraus
יורם קראוס – על בניית משרדי החברות הגדולות בעולם
כך טיפוס הרים הפך אותי למנהל טוב יותר