מה לומדים בהנדסה אזרחית?

אם אתם מתעניינים במקצועות ההנדסה אבל לא בטוחים באיזה מקצוע בדיוק לבחור, אתם בהחלט להכיר את האפשרות של לימודי תואר ראשון בהנדסה אזרחית. בואו ננסה להבין איך נראה המסלול, מהם תנאי הקבלה ומהן אפשרויות התעסוקה לאחר מכן.

מסלול הלימודים ותכנית הלימוד

לימודי הנדסה אזרחית נמשכים בין ארבע לחמש שנים ובסופם זכאים הבוקרים לתואר מוסמך בהנדסה אזרחית. במהלך הלימודים נוגעים בנושאים שונים הקשורים לתכנון וביצוע של בניית מערכות אזרחיות שונות לרבות בניינים, כבישים, תשתיות מים, מבני דיור ותעשייה, שדות תעופה ונמלים ועוד. התואר כולל מגוון קורסים, החל מנושאי בסיס כמו מתמטיקה, פיזיקה ואלגברה ודרך נושאים מוכוונים יותר כמו הנדסת סביבה ומשאבי מים, הנדסה אזרחית ותשתיות ותכנון מבנים.

תנאי קבלה

תנאי הקבלה להנדסה אזרחית הם תעודת בגרות מלאה עם ציון של 80 לפחות ב-4 יחידות מתמטיקה, ציון פסיכומטרי המשתנה ממוסד למוסד ובחינת מיון. מועמדים עם ציונים גבוהים ויחידות בגרות בכימיה, תכנות ואנגלית יהנו בהחלט מיתרון משמעותי. חשוב לשים לב שהדרישות משתנות ממוסד אחד למשנהו וכן משנה לשנה, חשוב לברר במדויק בהתאם להעדפות.

אופק תעסוקתי

חשוב מאד לדעת כי מדובר באחד המקצועות המבוקשים ביותר בשוק העבודה. הבוגרים יכולים להשתלב במגוון של מסלולי קריירה כמו ענף החקלאות, הבנייה, הרפואה, הביטחון, התכנון העירוני, התחבורה ועוד. על פי נתונים מהזמן האחרון השכר ההתחלתי הממוצע עומד על 12,000 ש״ח בחודש ולאחר כמה שנים יכולים לטפס עד 20,000. מי שיבחר להמשיך ללימודי תואר שני ויצבור ניסיון של חמש שנים ומעלה יוכל להגיע גם למשכורת מכובדת בטווח של 20,000-30,000 ש״ח בחודש.

בסך הכל מדובר במסלול לימודים מגוון ומעניין עם אפשרויות תעסוקה טובות, ככה שאם אתם מתלבטים לגבי תואר בהנדסה אזרחית, כדאי בהחלט לבחון את האפשרות הזו יותר לעומק.